Kening yang terukir cantik dan kena dengan bentuk muka, menambahkan lagi kecantikan seseorang.

Jom belajar cara lukis kening yang paling mudah, pada sis la hehe Eyebrown toturial makeup daripada Nur Syafinaz Utagha. 

Langkah 1: 

Kemaskan bulu kening menggunakan ‘spoolie brush’

Langkah 2: 

Lukis ‘frame’ kening dengan menggunakan pensil kening.  

Langkah 3: 

Fynaz menggunakan ‘heavy rotation’ code 02 untuk fill in kening yang telah dilukis.

Langkah 4: 

Kemudian, blendkan kening dengan kemas. 

Langkah 5: 

Fynas menggunakan concealer untuk mengemas dan menutupi lebihan bulu kening yang lain. 

Langkah 6: 

Mulakan dengan yang bawah. Takpe kalau korang mengambil sedikit masa untuk concealer eyebrown korang. 

Langkah 7: 

Jangan lupa conceal bahagian atas kening pulak okay. 

Langkah 8: 

Gunakan blending brush dan ratakan concealer tadi. 

Langkah 9: 

Fynaz menggunakan eyebrow mascara untuk last touch up. 

Langkah 10: 

Siap! Cantik terletak je kening korang tu nanti! Tapi kena make sure korang selalu buat okay? Barulah makin mahir! 

Senang ke idok? Hehe Okay la untuk korang yang masih belajar nak cantikkan lukisan kening tu! Yang penting kena selalu cuba. Jangan takut tau. Nak lagi faham macam mana nak buat, boleh tengok video kat bawah ni