Category: Resepi

Cair di mulut: Resepi Kek Coklat Kukus

Terliurrrr! Boleh follow je resepi ni untuk menghilangkan craving korang pada kek coklat kukus. Kek coklat kukus merupakan antara kek yang digemari ramai. Kenapa? Mungkin kerana rasa kek yang ‘moist’ kesan dikukus dan rasa coklat yang cair di mulut.  Sis share ngan korang resepi mudah ni. Boleh ler tunjuk skill kat kengkawan. Bahan – bahan: … read more

‘Salad’ Melayu: Resepi Kerabu Pucuk Paku

‘Salad’ klasik kegemaran ramai nie antara menu wajib atas meja. Resepi kerabu ni kaya dengan zat besi, vitamin A dan C. Sajian berkhasiat yang ringkas dan mudah.  Bahan A: 2-3 ikat pucuk paku  Parut sebiji kelapa (saiz kecil)  Taugeh Kerang rebus (boleh tambah jika suka) Penyediaan: Siang pucuk paku dan celur dalam air panas yang … read more

Kegemaran rakyat Malaysia: Resepi bubur durian

Bila datang musim durian merata ni yang menggugat keimanan haha. Mesti nak jugak buat Bubur Durian versi mak! Pastu cicah dengan roti, paling terbaik ever! Hujung minggu kalau tak tahu nak buat apa untuk minum petang, boleh masak ni. Anak-anak dengan suami mesti suka dan jangan terkejut kalau licin satu periuk haha Bahan-bahan : Isi … read more