Category: Tutorial

Bahan apa yang boleh cantikkan bilik?

Zaman sekarang memang tak kira laki ke perempuan memang suka pada kecantikan untuk menghias rumah, tapi tak ada modal sangat untuk membeli barang mahal. Terbaru, seorang gadis kongsikan gambar ‘room make over’ hanya menggunakan barangan daripada portal beli-belah online. Lebih menarik lagi, gadis ini hanya membeli barang dengan harga yang lebih murah dan  nampak cantik … read more

Dari dinding kusam, terus jadi cantik feature wall… ini caranya!

Mesti mommies suka, ada hikmah time pkp ni, rumah jadi elok je, malah lebih cantik! Dah hias itu ini, nak duduk rumah je rasa. Tak nak keluar-keluar, kan?  Dalam pengubahsuaian ni, Mohamad Supian Abdullah melalui laman Facebook Kelab Kaki Deco menunjukkan pengubahan dinding dari kosong sehingga dijadikan feature wall. Jom kita tengok, mana tahu mommies … read more

5 teknik solekan untuk tampil lebih muda

Pernah dengar tak mekap menjadikan wajah kita nampak lebih tua? Haa mekap sebenarnya bertujuan untuk menyerlahkan kecantikan kita dan tidak akan sesekali menjadikan muka kita nampak tua. Kalau ia buatkan muka nampak tua, maksudnya salah teknik solekanlah tu! Memandangkan kita pun akan menyambut Aidilfitri kurang sebulan lagi, Kak Jah nak share teknik solekan yang betul … read more

Tajuk Rahsia cantik wanita Latin

Sebut saja wanita Latin pasti terbayang rupa paras mereka yang cantik, potongan tubuh menggiurkan, kulit mulus dan rambut berombak persis patung Barbie. Seorang bintang Latin yang masih cun-melecun pada usia 50-an, siapa lagi kalau bukan Jennifer Lopez atau lebih dikenali dengan panggilan JLo. So jomlah kita tengok rahsia cantik diorang ni mengikut negara. Lulur pasir, … read more

Cara jaga tudung paling mudah – Kenali materialnya

Tudung ni memang merupakan pelengkap gaya, kalau tudung tak kena maka tak lengkaplah gaya seseorang tu. Tapi, kebanyakan material tudung ni adalah agak lembut dan sensitif maka kalau boleh berhati-hatilah semasa menggosok atau mencuci tudung ni. So harini Kak Jah nak share antara tips nak jaga tudung mengikut materialnya. – Kain kapas Kain kapas ni … read more

Maybe mommies boleh try cara lebih kreatif pikat anak makan sayur?

Well mommies nak menang hati anak suruh makan sayur ni kena ada banyak strategi. Kalau nak paksa macam tu je sure tak jalan, so mommies kena la guna cara yang kreatif dan cantik sebab anak-anak ni pasti akan tertarik dengan makanan yang cantik itu!  Cik Ju pun sebenarnya tak mampu nak jadi segagah @hasnawati_yahaya sebab … read more

Tiga gaya tudung harian yang ringkas

Gaya tudung ni memang sesuatu yang kita kena selalu practice sebab nak tengok mana yang kena dan sesuai dengan bentuk muka dan juga event yang dihadiri. Haa sini SW nak kongsikan tiga gaya tudung ringkas namun masih wow yang dikongsi pemilik akaun instagram @lyanazarel ni. Cantik-cantik gaya yang dikongsi, bolehlah dicuba! – Gaya turban 1. … read more

Dah lambat tapi masih boleh makeup guna 3 produk sahaja! Jom cuba

Pernah tak terbangun lambat dan nak siap pergi kerja atau mana-mana ajelah and nak kena makeup tapi tak sempat! Selalu kan? Haha

Rutin paling asas jaga wajah, bukan basuh muka sahaja!

Pernahkah anda terfikir kenapa kulit wajah anda tiada perubahan walaupun dah pakai produk kecantikan yang kualiti tinggi? Ini jawapannya!

Skrub muka guna bahan dapur

Jaga kulit wajah dengan bahan semulajadi yang dijamin halal! Perkongsian Ema Tunz mengajar kita cara membuat masker wajah dengan hanya menggunakan bahan yang boleh didapati dalam dapur seperti timun, kunyit dan buah naga. Jimat wang dan diyakini halal. Masker wajah ini boleh diamalkan oleh semua jenis kulit tetapi kena tahu bila sekali buat, muka anda … read more