Category: Ceritera

Tak Perlu Tunggu Lama, Tempah Dulu Sesi Appointment Anda Di Maybank Dengan Cara Ini

Kurangkan risiko jangkitan COVID-19 korang dah tak perlu tunggu lama bila datang Maybank.

Jangan Ambil Kalau Tak Nak Jaga! Buang Kucing Peliharaan Boleh Didenda Hingga RM100 Ribu

Tengok orang lain jaga kita pun sibuk nak jaga. Lastnya, bila dah tak mampu kucing tu kena buang jelah.

Komited Perkasakan Wanita, Maggi Lancar Program ‘Wanita Cukup Berani’

Maggi telah melancarkan Program Wanita Cukup Berani dalam usaha memperkasakan wanita dengan bantuan tiga orang mentor iaitu Datin Paduka Eina Azman (duta Maggi Cukup Rasa), Sheila Rusly (usahawan, pengarah, penerbit, pelakon) dan Anne Idris (usahawan dan pemilik MyMum’s Bakery). Ketiga-tiganya bertanggungjawab dalam membentuk dan membimbing protege mereka menjadi wanita yang cukup berani menyahut segala cabaran … read more

Kerjasama Goodday x Waze Mudahkan Pengguna Shopping Dalam Norma Baru

Kolaborasi jenama susu popular, Goodday Milk dengan aplikasi navigasi Waze memudahkan pengguna mencari pusat beli belah yang kurang sesak dengan pengunjung bagi membantu memudahkan pengguna mematuhi sistem operasi standard (SOP) sepanjang negara masih lagi berperang dengan wabak COVID-19. Apabila pemandu mencari lokasi spesifik menerusi aplikasi Waze dengan menggunakan kata kunci seperti barang dapur atau pasar … read more

Ada Bran? Mai Sertai Kempen #EcoBeautySquadMy

Jenama kecantikan terkemuka Korea, THE FACE SHOP telah memulakan pencarian bintang tempatan baharu di Malaysia sempena dengan Kempen #EcoBeautySquadMY. Sudah pun bermula sejak 6 Julai lalu bertujuan untuk mencari personaliti muda yang mewakili etos kecantikan sebenar dan semula jadi jenama ini. Menggalakkan setiap orang untuk ‘Berani Menjadi’ atau ‘Dare to Be’, THE FACE SHOP mahu … read more

5 fashion designer lokal terhangat pilihan pengantin tahun 2020

Yang pastinya  semua bakal pengantin nak kelihatan cantik di hari persandingan.. Pemilihan busana yang tepat mengikut cita rasa, sesuai dengan bentuk badan dan warna yang diidamkan paling penting tak nampak bam bam. Confident lagi naik memuncak bila dapat menggayakan busana dari pereka fesyen terkenal tanah air.  Berikut merupakan pereka busana pengantin pilihan tahun 2020. Davis … read more

Tips nak hilangkan perut buncit, ikut cara ini

Mempunyai perut buncit semestinya akan menjejaskan penampilan seseorang itu menjadi kurang menarik. Tetapi tahukah uols apakah faktor terjadinya perut buncit? Jarang bersukan Kurang bersukan atau jarang memang mudah untuk lemak berkumpul pada perut kerana otot pada bahagian perut jarang digunakan. Disebabkan kurang penggunaan otot pada bahagian ini, pembakaran lemak dan kalori juga sangat perlahan atau … read more

Baking soda boleh lembutkan tuala yang kesat

Tuala merupakan item yang digunakan untuk menyerap air terutamanya bagi mengeringkan tubuh badan selepas mandi. Kadangkala, tuala yang telah lama dipakai akan menjadi kasar dan tidak lagi selembut tuala yang baru. Okay mommies, ikut cara ini!  Jemur tuala di tempat yang mempunyai simbahan cahaya matahari setiap kali selepas menggunakannya agar tiada bakteria yang dapat membiak … read more

Minum air banyak punca lengan jadi gemuk?

Rasanya uols mesti mengalami masalah yang sama seperti lengan tangan menggeleber dek kerana gemuk air, tapi betulkah gemuk air boleh menyebabkan lengan jadi menggeleber. Jika betul lengan jadi begitu gara-gara gemuk air, bagaimana cara untuk atasi masalah gemuk air ini? Ketahui semuanya dibawah. Apa Itu Gemuk Air Tanggapan lengan dan perut jadi menggeleber kerana gemuk … read more

Jangan ambil ringan, jom tengok cara nak bersihkan papan potong!

Papan pemotong merupakan alatan wajib yang ada di setiap dapur semua orang. Pelbagai jenis papan pemotong juga yang boleh kita dapatkan di pasaran.  Ada yang berbentuk ikan, bercorak bunga, hanya plain color, bermotifkan kayu dan lain-lain. Hanya perlu ke kedai dan beli sahaja. Tetapi apa yang mommies mungkin terlepas pandang ialah, papan pemotong ini adalah … read more