Category: Petua

Tip Sotong Goreng Tepung Menjadi, Tanpa Letup Yang Penting Rangup

Lauk sotong goreng tepung ni makan ratah macam tu pun memang layan.

5 Punca Utama Kenapa Kek Bantat & Tak Menjadi

Kalau newbies masak kek, jaranglah akan naik cantik. Kalau tak bantat, mesti ada merekah.

Settle Masalah, Ini 5 Teknik Mudah & Jimat Halau Cicak Degil

Sis harap korang berjayalah halau haiwan yang menggelikan ni dari dalam rumah

Sembelit Susah Nak Membuang? Ini Makanan Yang Kena Korang Makan & Elak

Duduk berjam-jam dalam toilet, teran-teran tapi apa pun tak keluar. Eii, tak puasnya!

Ayam pencen memang sedap, tapi nak masak dia tu yang tak berapa nak sedap.

Ayam pencen memang sedap, tapi nak masak dia tu yang tak berapa nak sedap.

Selain Cili Kering, Ini Bahan Lain Paling Berkesan Halau Bubuk Beras

Kalau perasan, beras yang dah dimakan bubuk rasanya tak sedap. Dahlah cepat basi juga.

Cara Mudah Lipat Baju – Hanya Perlu 2 Saat

Basuh baju sampai angkat baju okey. Bila nak lipat baju tu memang tak okey langsung!

Pokok Viral Boleh Tapis Habuk Dalam Rumah? Jangan Mudah Percaya!

Masa PKP laku keras sungguh pokok ni. Pergi je nursery mesti dah sold out.

5 Tips Bajet Jadikan Ruang Dapur Sempit Nampak Luas Dan Kemas

Siapa kata dapur sempit tak boleh nak jadi luas macam dapur rumah banglo?

5 Petua Air Paling Mujarab Rawat Batuk, Yang Penting Sedap!

Batuk memang mengganggu, sampai boleh jadi gangguan kepada aktiviti seharian.