Category: Ceritera

Gara-gara PUBG, ibu tinggal anak dan suami

Main PUBG ni bukan menjadi kegilaan orang lelaki je, tapi juga untuk golongan wanita. Tapi kalau kita yang mommies ni dah betul addicted main PUBG ni habislah! Ihiks  Ini terjadi kepada seorang wanita yang juga berstatus isteri orang dikatakan sanggup meninggalkan suami dan anaknya yang masih kecil berusia tiga tahun. Wanita dari Penarik, Setiu itu … read more

5 resepi boleh buat hanya guna terung! Jom cuba nak?

Kalau uols tak tahu nak masak apa, make sure 1 bahan ni wajib ada kat rumah, so bila 1 bahan ni dah ada, resepi apa pun uols boleh masak. Yang penting memang sedap!  Bahan tersebut adalah terung! So mommies Cuma kena tahu resepi apa je best untuk masak guna terung ni.  Barulah bijak, kan? Jom … read more

Resepi nasi lemak confirm menjadi! Jom ikut resepi ni

Cik Ju faham mungkin ramai mommies yang pandai buat nasi lemak, tapi nak cari cara yang lebih wow dan sedap, mungkin uols boleh guna cara ni.  Sure mommies jangan risau, confirm nasi lemak ni memang jadi! Jom kita tengok resepi dan caranya.  Bahan-bahan:  Beras 3 cupak Halia tumbuk Daun pandan 5 helai gunting pendek-pendek Santan … read more

Ada yang nak beraya dengan tote bag bentuk face mask?

Macam-macam cara masyarakat di seluruh dunia lakukan bagi mengingati kesan pandemik Covid-19 ini. Ia termasuklah di Indonesia apabila sebuah syarikat yang menjalankan perniagaan cetakan beg menghasilkan rekaan tote beg yang sangat kreatif. Rekaan ini turut mendapat perhatian netizen dari negara jiran. Arlie Percetakan Kain tampil dengan rekaan tote beg topeng. Tote beg yang dihasilkan ini … read more

Maya Karin jual burger pulak

Eh kalau cakap tentang Maya Karin, siapa je tak suka, kan? Aktress jelita itu memang menarik perhatian betul apatah lagi dalam keadaan sekarang yang dia sendiri membuka gerai burger di kawasan rumahnya iaitu di Sungai Buloh.  Pelakon yang terkenal dengan watak puntianak dalam filem Harum Sundal Malam, ini berkata permintaan terhadap Burger Bakar Maya bukan … read more

Kerusi tradisional yang dimodenkan, ini hasilnya!

Kerusi kayu yang hanya menggunakan kusyen adalah salah satu trend pada zaman dahulu.  Bagaimanapun, kerusi kayu ini telah ditelan zaman apabila munculnya sofa-sofa moden pada zaman sekarang yang menjadi pilihan utama orang ramai. Tetapi apa yang menarik, pengguna laman Facebook, Fithry Anaqi telah berkongsi cara dia mengubah kerusi kayu usang kepada sesuatu yang sangat elegan … read more

Umur dah 70 tapi macam orang umur 20 tahun. Apa rahsia Vera Wang?

Pereka fesyen antarabangsa Vera Wang masih kekal cantik jelita dan bertenaga seperti remaja walaupun dah berusia 70 tahun. Serius lah?  Wanita tak dimamah usia ini menggemparkan orang ramai dengan rupa paras dan bentuk fizikalnya yang cantik dan masih bertenaga seperti orang muda! Rata-rata ramai yang bertanya apa rahsia pereka fesyen ini kekal tampak muda meski … read more

Lama terbiar, rumah kampung ditransform menjadi rumah moden

Setiap orang inginkan rumah yang cantik dan selesa. Malah, rumah peninggalan orang tua pastinya memiliki 1001 kenangan manis bersama keluarga tersayang. Jujur, sayang jika dibiarkan rumah peninggalan begitu sahaja. Terbaru, seorang pengguna Facebook, Yanie Syafiin telah berkongsi rekaan rumah kampung peninggalan orang tua yang pasti buat uols terpegun. Kita lihat dahulu keadaan sebelum rumah kampung peninggalan orang … read more

Anak pintar dunia dedah rahsia menjadi cemerlang

Tidak ada mommies yang tak nak anak mereka berjaya dengan cemerlang seperti anak kecil ini.  Memang pelik kita dengar kanak-kanak seawal umur 3 tahun sudah boleh menghafal semua nama kimia. Tapi inilah dia, Brielle Milla bercakap mengenai Jadual Berkala Unsur. Kalau kita dengar ia memang perkara mustahil untuk memaksa seorang kanak-kanak sekecil itu menghafal kesemua … read more

Wanita lumpuh hidup semula selepas ditanam 3 hari tanpa makan dan minum

Uih kalau Cik Ju lari dah, sebab was-was dengan orang yang ditanam, sekali hidup balik. Tak kecut perut dibuatnya?  Tapi itulah yang berlaku di China apabila seorang wanita ditemui masih hidup selepas 3 hari ditanam oleh anaknya sendiri.  Menurut Daily Mail, wanita dikenali Wang, yang lumpuh ditemui oleh polis ketika “mayatnya yang masih bernyawa” dibawa … read more