Author: Sinaran.Wanita

Resepi kuih ketayap yang serba ringkas

Kuih ketayap sememangnya merupakan salah satu kuih tradisi yang cukup enak. Kulit luarnya yang nipis dengan inti kelapa yang manis menjadikan ia kuih yang cukup sesuai dinikmati semasa sarapan pagi atau pun minum petang. Okay di sini min nak share resepi kuih ketayap yang dikongsikan oleh chef Instagram popular, @surianti_kitchen. View this post on Instagram ... read more

Ayuh kembalikan rasa cinta terhadap suami!

Dalam hubungan suami isteri, adakalanya rasa cinta yang mula-mula timbul semasa zaman hangat bercinta itu sudah mulai hilang. SW yakin ramai antara kita yang mengalami perkara trsebut namun tidak tahu bagaimana untuk diungkapkan serta apakah langkah terbaik untuk masih menyemarakkan lagi rasa cinta terhadap pasangan lebih-lebih lagi apabila sudah begitu lama bersama. Di sini, kami … read more

Tanda si jejaka sudah mula jatuh hati padamu!

KATA orang, lelaki ini lebih sukar dibaca gerak-gerinya dan lebih sukar meluahkan rasa suka atau sayang jika dibandingkan dengan wanita. Eh, betul ke? Memahami perasaan lelaki terhadap kita ini bukanlah mudah. Kalau tak diungkapkan, kita tak tahu, betul tak? Namun, ada juga lelaki yang pemalu dan mulutnya berat betul nak mengungkapkan kata suka. Katanya, sebagai … read more

Hilangkan bau kasut dengan berkesan

Bau kasut sememangnya merupakan masalah yang cukup mengganggu dan memalukan. Hal ini kerana bau daripada kasut boleh menyebabkan bau kepada kaki jugak. Bayangkan kita menghadiri majlis perkahwinan rakan-rakan yang diadakan di rumah dan kena bukak kasut. Tiba-tiba bau kasut tu pulak kuat, kan tak pasal-pasal dah malu. Muka cantik, makeup on point tapi alahai kasut … read more

5 DIY Skrub Badan Buat Kulit Glowing

Kesibukan kerja ditambah dengan hiruk-pikuk kesesakan jalan raya sering membuat tubuh keletihan. Apatah lagi memegang status ibu bekerjaya, tidak mustahil berdepan stres hingga menjejaskan kesihatan. Keadaan stres ini akan membuatkan tubuh semakin tegang dan ini perlu dimanjakan dengan rawatan spa.  Rawatan spa antara pilihan sesuai untuk membuat tubuh relaks dan pada masa sama menghaluskan kulit … read more

Elakkan perkara ini ketika mandikan bayi!

Waktu mandi dipenuhi buih, percikan, bisikan dan tawa. Itulah sebabnya ia merupakan waktu yang sesuai dalam hari anda untuk merangsang deria si manja dan mengeratkan lagi ikatan anda berdua. Mandian bukan sahaja boleh merehatkan si manja, tetapi ia juga boleh memberi anda peluang untuk mengeratkan ikatan dan bermain selepas seharian sibuk melakukan pelbagai perkara. Sama … read more

5 hairstyles buat anda nampak muda

Tidak dapat dinafikan kita hidup di dalam society yang penuh dengan cosmetically reversing time. From a plethora of anti-aging serums and overnight miracle masks to eventually considering the fillers, many people want to dip into the fountain of youth. Selain daripada tanda penuaan terhadap kulit, hair can also show age beyond just grays.  Yes, color … read more

5 makanan kena elak jika kadar potassium anda tinggi

Setiap hari tubuh kita memerlukan pelbagai nutrisi makanan yang lengkap serta seimbang. Tetapi kalau terlebih, tak elok juga. National Institutes of Health menyarankan setiap lelaki dewasa to get a minimum of 3,400 milligrams of potassium each day while adult women need 2,600 milligrams daily.  An overly high potassium level in the blood is a condition … read more

Resepi Telur Dadar Ala Thai

Rangup di luar, gebu di dalam. Teka apakah itu? Telur Dadar laa. Sedapnya kalau dapat makan dengan Tom Yam dan Nasi Putih panas. Jom buat Telur Dadar Ala Thai, confirm hari-hari nak buat lagi! Bahan-bahan: 2 biji telur 1 sudu teh sos ikan Sedikit serbuk lada putih Minyak untuk menggoreng Cara-cara:  Pukul telur bersama sos … read more

Parents, pastikan anak perempuan anda tak pakai warna Striking ke sekolah

Cuti sekolah dah nak habis. Mesti ada antara ibu bapa yang busy untuk shopping baju dan peralatan sekolah baru. Nak ingatkan supaya kalau boleh baju tu cari material yang tak berapa jarang sangat ya. Lepastu, nasihatkan anak-anak anda untuk tidak memakai pakaian dalam seperti bra yang berwarna terang. Bukan apa, baju sekolah kan putih, tak … read more