Category: Petua

Mudahnya mekap hari graduasi

Tak salah kalau sekali sekala nak melawa sempena salah satu hari penting anda!  Masa sis dah habis belajar and part nak convo tu paling tak sabar! Sampai minta cuti seminggu ye haha Boleh la spend time dengan keluarga, kawan dan mereka yang banyak tolong. Tapi tak lupa persiapan hari graduasi! Seperti baju apa, makeup look, … read more

7 perkara wajib tahu sebelum bawa anak kecil bercuti

Buat perancangan rapi untuk elak anak meragam dan percutian akan jadi lebih mudah dan menyeronokkan. Hujung tahun dah dekat, korang ada plan nak pergi holiday ker? Ada baby nak bawak sekali?  Travel dengan baby atau anak kecil ni tricky sikit. Maklum lah, mood diorang ni kita tak boleh nak jangka. Bila kita rasa semua ok, … read more

Senaman Kardio Untuk Jantung Sihat

Tidak hanya membakar lemak, latihan kardio juga sangat baik untuk kesihatan jantung. Kebiasaanya bila kita makin berusia, pelbagai masalah kesihatan yang datang tanpa diundang, sebab itu perlunya penjagaan kesihatan dari kita awal. Pada ibu bapa atau saudara mereka yang mempunyai masalah jantung, boleh la cuba untuk buat latihan kardio seperti ini. Senaman ini pun mudah … read more

Manjakan bibir dengan Coklat Lip Scrub

Bibir kering? Wanita selalu berdepan masalah ni. Mungkin pasal lipstick yg kita pakai tu tak sesuai atau kita kurang minum air. Ingat ladies, bibir perlu penjagaan juga. Barulah nampak seksi dan sihat. Antara cara penjagaan bibir adalah dengan scrub. Bukan scrub biasa, tapi memang khusus untuk bibir yer. Sis share ngan uols 1 cara mudah … read more

Tips membeli belah secara talian

Jaga-jaga bila shopping online, jangan sampai terlebih membeli dan menyesal!