Category: Petua

Rose untuk pengantin perempuan

Wang mas kahwin yang digubah mampu menaikkan seri majlis pernikahan Duit mas kahwin dalam frame? Dah biasa sangat kan. Apa kata kali ni korang tukar sikit presentation duit mas kahwin. Gubah jadi jambangan bunga. Nampak lain dan comeyyy.  Bahan dan peralatan yang diperlukan: 3 keping duit RM 50 untuk sekuntum bunga (kalau nak pakai RM20 … read more

9 rahsia kekalkan hubungan rapat dengan besties

Jangan biarkan jarak atau kekangan masa menjadi alasan anda makin ‘jauh’ dengan rakan baik Sahabat adalah mereka yang setia dan sentiasa ada untuk menemani kita menempuhi detik gembira dan duka. Malangnya, seiring dengan masa, makin susah nak maintain hubungan rapat bila masing-masing sibuk melangkah ke alam dewasa, punya kerjaya dan berumahtangga. Lebih rumit lagi kalau … read more

Senaman kardio mudah yang boleh buat di rumah

Tak perlu berhabis wang semata ke gym untuk dapatkan badan yang sihat.  Bersenam ini bukan sahaja untuk buatkan kita sihat tetapi untuk buatkan kita kekal aktif. Eventho menjaga anak dan mengemas rumah pun dah boleh kira senaman tau sebabnya korang berlari sana sini. Selalu buat senaman biasa je kan? Meh jom sama-sama buat senaman kardio … read more

Mudahnya mekap hari graduasi

Tak salah kalau sekali sekala nak melawa sempena salah satu hari penting anda!  Masa sis dah habis belajar and part nak convo tu paling tak sabar! Sampai minta cuti seminggu ye haha Boleh la spend time dengan keluarga, kawan dan mereka yang banyak tolong. Tapi tak lupa persiapan hari graduasi! Seperti baju apa, makeup look, … read more

7 perkara wajib tahu sebelum bawa anak kecil bercuti

Buat perancangan rapi untuk elak anak meragam dan percutian akan jadi lebih mudah dan menyeronokkan. Hujung tahun dah dekat, korang ada plan nak pergi holiday ker? Ada baby nak bawak sekali?  Travel dengan baby atau anak kecil ni tricky sikit. Maklum lah, mood diorang ni kita tak boleh nak jangka. Bila kita rasa semua ok, … read more

Senaman Kardio Untuk Jantung Sihat

Tidak hanya membakar lemak, latihan kardio juga sangat baik untuk kesihatan jantung. Kebiasaanya bila kita makin berusia, pelbagai masalah kesihatan yang datang tanpa diundang, sebab itu perlunya penjagaan kesihatan dari kita awal. Pada ibu bapa atau saudara mereka yang mempunyai masalah jantung, boleh la cuba untuk buat latihan kardio seperti ini. Senaman ini pun mudah … read more

Manjakan bibir dengan Coklat Lip Scrub

Bibir kering? Wanita selalu berdepan masalah ni. Mungkin pasal lipstick yg kita pakai tu tak sesuai atau kita kurang minum air. Ingat ladies, bibir perlu penjagaan juga. Barulah nampak seksi dan sihat. Antara cara penjagaan bibir adalah dengan scrub. Bukan scrub biasa, tapi memang khusus untuk bibir yer. Sis share ngan uols 1 cara mudah … read more

Tips membeli belah secara talian

Jaga-jaga bila shopping online, jangan sampai terlebih membeli dan menyesal!