Category: Petua

7 perkara wajib tahu sebelum bawa anak kecil bercuti

Buat perancangan rapi untuk elak anak meragam dan percutian akan jadi lebih mudah dan menyeronokkan. Hujung tahun dah dekat, korang ada plan nak pergi holiday ker? Ada baby nak bawak sekali?  Travel dengan baby atau anak kecil ni tricky sikit. Maklum lah, mood diorang ni kita tak boleh nak jangka. Bila kita rasa semua ok, … read more

Manjakan bibir dengan Coklat Lip Scrub

Bibir kering? Wanita selalu berdepan masalah ni. Mungkin pasal lipstick yg kita pakai tu tak sesuai atau kita kurang minum air. Ingat ladies, bibir perlu penjagaan juga. Barulah nampak seksi dan sihat. Antara cara penjagaan bibir adalah dengan scrub. Bukan scrub biasa, tapi memang khusus untuk bibir yer. Sis share ngan uols 1 cara mudah … read more

Tips membeli belah secara talian

Jaga-jaga bila shopping online, jangan sampai terlebih membeli dan menyesal!