Kenapa nak susahkan diri take note resipi dalam buku? Guna je apps ni!

A picture containing textDescription automatically generated
Gambar : Fadzi Razak

Mesti bersepah menu masakan korang, kejap take note dekat buku ni, kejap lain buku lain pula, last-last korang lupa sebab tak compile kan semuanya, penat je salin. Lol

So Cik Ju ada idea macam mana resepi masakan korang tu tak hilang, tak payah salin, tak payah screenshot, letak dekat 1 tempat yang korang akan jadikan benda tu sebagai rujukan korang. 

INSTALL SAJA APLIKASI NI

“For beginner yang tak pandai masak atau pengantin baru yang malu nak masuk dapur (macam akak laaa walaupun pengantin lama) Nak kelek buku resipi macam zaman dulu-dulu malu la kan. Nanti orang tahu kita tak pandai masak. Zaman dah maju. Install jer EASY MENU PLANNER. Search resipi dalam facebook, copy paste sap sap soiii siap. Selamat memasak.”

BANYAK PILIHAN FUNGSI

Pastikan install aplikasi easy menu planner.. Banyak pilihan yang ada dalam aplikasi ini..

BOLEH LIST MACAM-MACAM RESIPI

Di dalam option dishes, korang boleh listkan macam-macam jenis masakan. Ni contoh resipi masakan yang telah disimpan. Senang kan? tak perlu nak selak buku resipi dah.

Hanya ‘copy&paste’ resipi yang ingin disimpan. Siapp! Tak perlu risau resipi hilang atau penat-penat buka buku resipi.

Ini adalah idea Wan Norazila Sulaiman dan kita boleh share utuk kegunaan bersama. 

Wah, advance sekarang punya cara. Tak reti masak jugak tak tahu lah Cik Ju!