Tag: petua masak

Tips Supaya Roti Canai Jadi Lembut

Kalau first time buat roti canai homemade, memang selalu tertukar jadi prate. T-T

Cara Senang Bersihkan Lumpur Dekat Siput Sedut

Buat masak lemak, memang dah tak nampak suami kat sebelah. ;p

Elok Cantik Bulat, Ini Tips Mudah Elak Sagu Bergumpal

Tak selera nak makan kalau dapat sagu yang jenis bergumpal ni.

2 Cara Rebus Jagung Supaya Lembut & Rasanya Lebih Sedap

Cara paling sedap rebus jagung walaupun guna garam je dah sedap.

Confirm Meletop, Ini 2 Tips Mudah Masak Kari Style Mamak

Kari mamak sekali dah makan, dia punya boleh mengidam tu lain macam tau.

Tips Mudah Lembutkan Sotong Kering, Siap Tak Ada Bau

Kalau buat sambal makan dengan nasi lemak memang sedap gila. Sumpah, tak tipu!

5 Punca Utama Kenapa Kek Bantat & Tak Menjadi

Kalau newbies masak kek, jaranglah akan naik cantik. Kalau tak bantat, mesti ada merekah.

Tip Sambal ‘Telur Rebus Gedik’ Cantik Menjadi

Nak masak telur gedik, perlu ada pengorbanan. Salah cara nanti tak jadi telur gedik dah.

4 Tip Mudah Hilangkan Rasa Pahit Peria

Sebabkan rasa pahitnya, peria kurang digemari walaupun khasiatnya banyak.

Tip Empukkan Daging Tanpa Perlu Guna Pressure Cooker

Tak ada pressure cooker pun boleh dapat masak daging sampai lembut tau.