A hand holding a half eaten hot dogDescription automatically generated
Gambar : Instagram Khairulming

Hi mommies, Cik Ju nak share resepi baru yang Cik Ju rasa boleh share makan anak beranak sebab rasa dia lemak-lemak, tak pedas, anak-anak, suami, adik kakak semua akan suka.

Cik Ju dah try resepi ni sebab family Cik Ju tak suka hari-hari makan nasi, dia nak kena pelbagai, baru lah family Cik Ju tak bosan, kita pun kalau hadap benda yang sama hari-hari pun boring kan, kena la hias sana sikit, situ sikit, nampak baru je.

Nak makan pun seronok sebab benda baru. Tak gitu?

So this is the new recipe Cik Ju nak share dari Khairulming, dia ni betul lah bujang suka masak, mulut sama macam Cik Ju.

Iaitu Roti Goreng Karbonara, so stay tune guys!

Bahan-bahan:

?1 biji bawang holland (1 holland onion)

?200g isi ayam cincang (200g ground chicken)

?2 tin kecil sos carbonara (2 small can carbonara sauce)

?1/2 cawan susu segar (1/2 cup fresh milk)

?roti sandwich (sandwich bread)

A bowl of food cooking on a black pan on a stoveDescription automatically generated

Tumis dulu  sebiji bawang holand, then masukkan isi ayam yang dicincang, tumis sekejap je,  jangan lama sangat.

A bowl of rice on a plateDescription automatically generated

Masukkan 2 tin kecil sos karbonara, masukkan fresh milk sikit untuk hilangkan masin sikit sos karbonara tu,

Kemudian masukkan dalam peti ais, tunggu sejuk 

A hand holding a piece of breadDescription automatically generated

Masa yang sama lenyekkan roti, masukkan inti tekap dengan cawan. 

A picture containing cake, top, food, plantDescription automatically generated

Dia akan jadi macam dorayaki, goreng minyak betul- betul panas

Sedia dihidang!  Senang kan?