Author: Sinaran.Wanita

5 DIY Skrub Badan Buat Kulit Glowing

Kesibukan kerja ditambah dengan hiruk-pikuk kesesakan jalan raya sering membuat tubuh keletihan. Apatah lagi memegang status ibu bekerjaya, tidak mustahil berdepan stres hingga menjejaskan kesihatan. Keadaan stres ini akan membuatkan tubuh semakin tegang dan ini perlu dimanjakan dengan rawatan spa.  Rawatan spa antara pilihan sesuai untuk membuat tubuh relaks dan pada masa sama menghaluskan kulit … read more

Elakkan perkara ini ketika mandikan bayi!

Waktu mandi dipenuhi buih, percikan, bisikan dan tawa. Itulah sebabnya ia merupakan waktu yang sesuai dalam hari anda untuk merangsang deria si manja dan mengeratkan lagi ikatan anda berdua. Mandian bukan sahaja boleh merehatkan si manja, tetapi ia juga boleh memberi anda peluang untuk mengeratkan ikatan dan bermain selepas seharian sibuk melakukan pelbagai perkara. Sama … read more

5 hairstyles buat anda nampak muda

Tidak dapat dinafikan kita hidup di dalam society yang penuh dengan cosmetically reversing time. From a plethora of anti-aging serums and overnight miracle masks to eventually considering the fillers, many people want to dip into the fountain of youth. Selain daripada tanda penuaan terhadap kulit, hair can also show age beyond just grays.  Yes, color … read more

5 makanan kena elak jika kadar potassium anda tinggi

Setiap hari tubuh kita memerlukan pelbagai nutrisi makanan yang lengkap serta seimbang. Tetapi kalau terlebih, tak elok juga. National Institutes of Health menyarankan setiap lelaki dewasa to get a minimum of 3,400 milligrams of potassium each day while adult women need 2,600 milligrams daily.  An overly high potassium level in the blood is a condition … read more

Resepi Telur Dadar Ala Thai

Rangup di luar, gebu di dalam. Teka apakah itu? Telur Dadar laa. Sedapnya kalau dapat makan dengan Tom Yam dan Nasi Putih panas. Jom buat Telur Dadar Ala Thai, confirm hari-hari nak buat lagi! Bahan-bahan: 2 biji telur 1 sudu teh sos ikan Sedikit serbuk lada putih Minyak untuk menggoreng Cara-cara:  Pukul telur bersama sos … read more

Ovarian Cyst atau Period Pain?

Perkongsian yang sangat bagus untuk semua wanita tahu.  Ikutkan masih ramai wanita yang belum tahu apa itu cyst dan apa pulak kaitannya dengan period pain. Ikuti perkongsian dari Sophiee Talib yang dibuat di Twitter.  Siapa nak tahu kaitan ovarian cyst dan period pain? Sebab ramai lagi yang tak aware pasal ketumbuhan cyst di ovary. Biasalah … read more

Cair di mulut: Resepi Kek Coklat Kukus

Terliurrrr! Boleh follow je resepi ni untuk menghilangkan craving korang pada kek coklat kukus. Kek coklat kukus merupakan antara kek yang digemari ramai. Kenapa? Mungkin kerana rasa kek yang ‘moist’ kesan dikukus dan rasa coklat yang cair di mulut.  Sis share ngan korang resepi mudah ni. Boleh ler tunjuk skill kat kengkawan. Bahan – bahan: … read more

Mudahnya mekap hari graduasi

Tak salah kalau sekali sekala nak melawa sempena salah satu hari penting anda!  Masa sis dah habis belajar and part nak convo tu paling tak sabar! Sampai minta cuti seminggu ye haha Boleh la spend time dengan keluarga, kawan dan mereka yang banyak tolong. Tapi tak lupa persiapan hari graduasi! Seperti baju apa, makeup look, … read more