Author: Sinaran.Wanita

Nak kurus? Makan pakai tangan, jangan pakai sudu

Pakai tangan memang lagi berkat, kan? Nampak makan pun lebih selera je, makan pun slow-slow sebab uols boleh feel, kunyah tu perlahan je sebab nak rasa semua lauk pauk yang masuk dalam mulut tu.

Anak Dayangku Intan meninggal dunia

Penyanyi era 80-an, Dayangku Intan memaklumkan anak perempuannya, Wanku Intan Syarafana Rosman, 23 tahun meninggal dunia akibat komplikasi selepas pembedahan hati pada Jumaat.

Ketahui bahan-bahan dalam produk kecantikan yang bagus untuk kulit muka!

Antara perkara yang wajib dan penting untuk memilih produk skincare adalah memastikan kandungan produk tersebut. Produk yang memiliki kualiti yang bagus, akan membantu dalam memberikan hasil yang terbaik.

Cara pakai lipstick nude agar tak nampak pucat

Haa kenapa lipstick nude nampak pucat? Sebab salah pilih warna nude lah tu. Sama seperti pink, nude ni pun ada pelbagai tona tau.

10 tips dan trick memasak pikat hati mak mertua ketika masak di dapur!

Baru-baru kahwin ni, memang ramai yang tak tahu masak, benda tu normal. Min dulu pun macam tu jugak, bila nak masak je mula la menggelupur min call mak, tanya bawang nak berapa biji, minyak nak banyak mana, lepas tu esok lusa dah lupa call lagi. Mak min memang pening kepala.

Resepi sup ayam ala Thai. Anak-anak pun pasti suka!

Tidak dinafikan, sup ayam merupakan salah satu menu yang paling ringkas namun sedap sangat dan sesuai dimakan bila-bila masa pun.

Dah lambat tapi masih boleh makeup guna 3 produk sahaja! Jom cuba

Pernah tak terbangun lambat dan nak siap pergi kerja atau mana-mana ajelah and nak kena makeup tapi tak sempat! Selalu kan? Haha

Nora dan Rayqal layan tiktok macam kakak dengan adik! puji warganet

Siapa yang tak kenal dengan pelakon kecil molek cantik jelita, Nora Danish yang terkenal dengan muka manjanya yang membuatkan tidak kira lelaki atau perempuan suka melihat rupa parasnya.

Ashraf Sinclair & BCL ‘Janji Setia Sehidup Semati, Sampai Maut Memisahkan benar-benar nyata’

Dunia hiburan tanah air Malaysia dan Indonesia dikejutkan dengan berita pemergian pelakon kacak, Ashraf Sinclair yang telah meninggal dunia akibat serangan jantung.

Rutin paling asas jaga wajah, bukan basuh muka sahaja!

Pernahkah anda terfikir kenapa kulit wajah anda tiada perubahan walaupun dah pakai produk kecantikan yang kualiti tinggi? Ini jawapannya!