Category: Ceritera

Penagih dadah, kaki judi memang takkan pernah berubah – Sally

Well, kata orang, jangan ever ever kahwin dengan penagih dadah sebab mereka ni ada kemungkinan takkan pernah berubah. Tapi kisah yang dikongsikan oleh seorang wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Sally ni menegaskan bahawa penagih dadah memang takkan pernah berubah, takde kemungkinan dah. Titik. Sedih juga hati Kak Jah bila dengar kisah ni sebab Sally … read more

Punggung jatuh, lutut hitam tanda tiada dara, mitos atau fakta?

Terdapat beberapa tanda fizikal yang sering dikaitkan sama ada seseorang wanita mempunyai dara atau tidak.  Eh Cik Ju pun tahu tentang benda ni, tapi kesahihannya Cik Ju belum dapat pastikan lagi. Cuma Cik Ju tak ada la belek beriya kalau tengok sorang perempuan tu dari atas ke bawah.  But ada kan sesetengah lelaki yang selalu … read more

Wanita hijab pilih kerjaya jadi wrestler

Betul lah, Cik Ju ni bab-bab tinju ni memang lah fikirkan tak sesuai dengan orang perempuan, sebab kita ni banyak bahagian di badan yang betul-betul kena jaga, lebih-lebih lagi peranakan. Itu yang korang kena jaga sebab penting waktu dah kawin nanti kan?  Tapi kalau bab tinju laki Cik Ju ni memang Cik Ju terer, tapi … read more

Hancur dunia bila tahu suami curang dengan lelaki lain!

Kisah percintaan pasangan LGBT ni memang selalu dah Kak Jah dengar dan tak sangka kali ni ia berlaku terhadap kawan baik Kak Jah sendiri. Haih, sedih Kak Jah dengar bila dia menangis mintak nasihat Kak Jah. Kak Jah tak fahamlah, kalau dah tahu diri tu bernafsu songsang, buat apa kahwin? Nak rosakkan emosi wanita? Hey, … read more

Laila kecewa mak mertua tuduh dia hambakan suami

Perkongsian kisah kali ni Kak Jah dapat daripada Kisah Rumah Tangga. Sedih hati Kak Jah baca bila seorang isteri dituduh menjadikan suami hamba abdi hanya kerana suami tu layan isteri dengan baik. Laaa dilayan baik orang complain, layan jaha lagilah orang complain. Kak Jah tak fahamlah netizen ni.  Kisah ni diceritakan oleh seorang wanita bernama … read more

Siapa cakap lelaki tak suka wanita gemuk?

Secara lumrahnya, Cik Ju tahu tiada sesiapa yang rela untuk menjadi gemuk, apatah lagi tidak mempunyai potongan badan yang ideal. Itu semua perkara yang dielakkan ramai wanita khususnya di Malaysia kerana semua ingin tampil cantik dan seksi. Selain mengelak daripada menghidapi penyakit kritikal, potongan badan yang kurus seperti buah “pear” juga menjadi idaman wanita. Oleh … read more

Genetik ayah tentukan jantina bayi

Bagi pasangan yang baru berkahwin, korang mesti ada angan-angan dan impian nak miliki anak jantina apa kan? Memang lah rezeki tu Tuhan yang aturkan tapi Kak Jah rasa tak salah kalau plan jantina anak lepas kahwin betul tak? Kalau anak lelaki, seronoklah sebab dia boleh jadi abang sulung dan jaga adik-adiknya. Gituuu. Okay bagi yang … read more

Wanita ini berjaya ubah suai rumah modal RM2000 dalam masa 24 jam!

Cik Gaya faham sgt, korang nak buat apa pun kena ada bajet, tapi tak semestinya dengan bajet yang ciput korang tak boleh buat apa-apa pun. Kan?  Macam seorang surirumah ni, dia gunakan modal RM2000 ni betul-betul untuk ubah suai rumah je, dia kata rumah ni tempat mengeratkan balik kasih sayang di antara mereka.  Rumah juga … read more

The Soap Shop

Sejak dikenali sebagai “That Soap Shop”, kita menggunakan kedai sendiri untuk menunjukkan garis panduan yang betul tentang cara mencuci tangan, dan kita menyediakan kemudahan seperti sinki dan sabun buku secara percuma supaya mereka boleh mencuci tangan di situ sejak 5 Mac lagi. Apa yang kita lakukan sekarang? Sekarang, koronavirus merebak secara berleluasa, dan ia dikenali … read more

Pramugari kena pecat sebab berat badan naik 0.7kg!

Nak jadi pramugari ni dik, badan kena tiptop. Yang gempal-gempal memang tak boleh diterima, sebab bila pramugari ni berjalan depan, for sure korang akan pandang kan sebab cantik? Memang itulah misi pada setiap penerbangan pun, nak orang yang cantik-cantik je jadi ikon untuk penerbangan tu, bukan pilih tangkap muat. Sebab tu nak jadi pramugari ni, … read more