Category: Ceritera

Ashraf Sinclair & BCL ‘Janji Setia Sehidup Semati, Sampai Maut Memisahkan benar-benar nyata’

Dunia hiburan tanah air Malaysia dan Indonesia dikejutkan dengan berita pemergian pelakon kacak, Ashraf Sinclair yang telah meninggal dunia akibat serangan jantung.

Ashraf Sinclair meninggal dunia

Pelakon Ashraf Sinclair yang juga suami penyanyi terkenal Indonesia, Bunga Citra Lestari, meninggal dunia di Jakarta hari ini akibat serangan jantung. Pengurus Bunga Citra Lestari, Doddy dipetik Kompas.com berkata, pelakon berusia 40 tahun itu menghembuskan nafas terakhir kira-kira 4.51 pagi tadi dan difahamkan meninggal dunia ketika sedang tidur.  “Benar (meninggal dunia), tadi pagi,” kata Doddy … read more

Pedihnya hati bila mak mertua tuduh tak pandai jaga perut suami!

Orang kata, kalau dah berkahwin tu, seeloknya janganlah tinggal di rumah mertua atau membenarkan mertua tinggal sebumbung dengan kita. Bukan apa, nanti semua benda jadi serba tak kena dan mesti akan timbul persengketaan walau sebaik mana pun kita cuba elakkan. Tapi, bukan semua orang bertuah dan mampu untuk tinggal berasingan dengan keluarga mertua atas pelbagai … read more

Sapu highlighter like a pro!

Tidak dinafikan, highlighter sememangnya mempunyai auranya yang tersendiri. Satu calitan highlighter pada tempat yang betul memberikan impak yang cukup berbeza pada solekan wajah. Namun, calitan dengan cara yang salah pula akan membuatkan wajah nampak terlalu bersinar dan pelik.  Kali ini, SW nak kongsikan dengan uols semua teknik aplikasikan highlighter dengan betul pada wajah to achieve … read more

Botol air punya pasal, Ayah pun mungkin hilang nyawa!

Tertinggal beg duit takpe lagi, tapi bab botol air ni boleh mengundang perang dunia dengan ibu-ibu kat umah tau! Ceritanya bermula apabila ambil anak di sekolah dalam jam 6.30 petang. Sesampainya kat guard tu, anakku Asyraff naik motor. Bila nak gerak, dia cakap “Ayah, beg duit adik tertinggal kat kelas. Ada duit RM8 lagi untuk … read more

Zaman moden pun nak bersengkak ke?

Ada yang melihat amalan bersengkak sebagai tidak relevan lagi tapi lebih baik dari ambil risiko alami prolapse. Masa anak pertama akak memang ikut pantang orang dulu-dulu, maklum masa tu mak jaga. 44 hari tu rasa lama sangat. Banyak yang tak boleh buat, semua kena ikut cara mak. Jalan pun perlahan macam orang Jepun yang pakai … read more

Tunggu ibu kat syurga yer…

Kalau memang belum rezeki kita, payah macammanapun kena terima Takde berita lebih gembira untuk wanita yang dah berkahwin selain daripada disahkan hamil. Aku pun sama juga. Lebih- lebih lagi aku dan suami dah lama tunggu untuk menimang cahaya mata. Pertama kali check aku buat kat rumah. Masa tu period dah lambat 2 minggu. Tapi aku … read more

Aku marah sebab kau tipu!

Apalah erti perkahwinan tanpa kepercayaan antara pasangan. Semua perkahwinan akan melalui masa suram. Tak kiralah macammana pun bentuk dugaan yang datang, kalau tak kena gayanya, ada hubungan yang akan karam. Suami dan isteri kena bijak berkomunikasi untuk elak salah faham. Dua-dua kena jaga kepercayaan yang diamanahkan supaya perkahwinan yang dibina dapat kekal bahagia. Kisah aku … read more

Tangan merah berinai tapi nikah tak jadi

Jangan takut untuk berterus terang atau ramai yang akan susah pasal keputusan tak matang kita Kad kenduri dah edar, sedara mara pun dah berkampung kat rumah. Tapi dalam gembira nak sambut menantu, jadi kisah tragis bila pengantin lelaki tarik diri.  Aku share kisah aku supaya korang boleh belajar. Bila ambik keputusan nak bina masjid kena … read more

Tak perlu lagi cermin mata

Lasik adalah jawapan paling tepat untuk masalah kerabunan kronik Lasik merupakan perubatan untuk mereka yang rabun dan yang sudah penat memakai kaca mata. Aku adalah salah seorang yang rabun dan telah membuat pembedahan lasik. Power cermin mata aku ketika itu hampir mencecah 800. Bila kau tak pakai cermin mata masa tu memang kau takkan nampak … read more